SAMI viaduct A4 Schiphol

SAMI: regelgeving vanuit RWS

SAMI, wat staat voor Stress Absorbing Membrane Interlayer, is een zeer aantrekkelijk en belangrijk product waarmee het kunstwerk en de asfaltconstructie optimaal wordt beschermd. Zo nu ook het nieuwe viaduct voor Schiphol over de A4.

Het in aanbouw zijnde viaduct voor vliegtuigen over de A4 wordt een kunstwerk van formaat waaraan de allerhoogste eisen worden gesteld die denkbaar zijn. Een cruciale succesfactor voor veiligheid en levensduur is dat dit enorme oppervlak vloeistofdicht moet zijn om de betonnen constructie te beschermen tegen indringing van water en dooizouten.

Om deze vloeistofdichtheid te borgen moesten we aantonen dat Eshalite SAMI aan alle eisen conform de RTD 1009-16, voldeed. Daarbij was een harde eis, wens en absolute noodzaak dat het bovenliggende asfalt geen schade zou ondervinden van mogelijke dampspanning. In de RTD 1009-16 zijn hiervoor geen eisen gesteld. Daarom hebben we op al onze vloeistofdichte systemen een blisteringtest doorlopen, DIN 52615. Hieruit bleek dat Eshalite SAMI vrijwel geen blaasvorming als gevolg van dampspanning liet zien. Daarmee levert BMI Esha het bewijs dat Eshalite SAMI zowel dampdoorlatend als vloeistofdicht is. Kortom, de perfecte oplossing voor dit viaduct.

Vliegtuigen kunnen veilig stijgen en landen omdat het kunstwerk en het asfalt goed beschermd is met een membraan die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet én jarenlang mee kan.

SAMI viaduct Schiphol

  Bel of mail ons voor advies
  050-551 65 09

  infraverkoop.nl@bmigroup.com
  Advies?

  Uw adviseur is slechts één klik verwijderd.
  Klik hier

   

  Laatste nieuws

  Voorbereidingen asfaltseizoen in volle gang

  Lees meer...

  Herman Schutte nieuwe Managing Director BMI Benelux

  Lees meer...

  BMI Esha ontwikkelt 100% plantaardig bindmiddel voor asfalt

  Lees meer...

  Biologisch bindmiddel voor futureproof asfalt: Freebit

  Lees meer...

  Rijkswaterstaat valideert Pentack van BMI Esha voor onderhoud wegen

  Lees meer...

  NEN Veiligheisladder (SCL) certificaat voor BMI Esha

  Lees meer...
  Ruim 80 jaar ervaring in bitumen producten voor wegen