Wobbe-Veenema-BMI-Esha-3

Wobbe Veenema 40 jaar op de weg met BMI Esha bitumenemulsie

2-6-2022

Wobbe Veenema is onderweg, als hij de telefoon opneemt voor een kort interview. De aanleiding: op 1 februari 2022 was hij veertig jaar in dienst bij BMI Esha.

Hij rijdt op dat moment voor BMI Esha vanuit Hoogkerk met zijn grote tankoplegger om bitumenemulsie te brengen naar een externe aannemer, die voor de verdere verwerking zorgt. De ene keer vertrekt hij om 4 uur ‘s morgens en een andere keer kan dat om half 8 zijn, net waar hij naartoe moet. Omdat hij in Hoogkerk woont, is Wobbe op de fiets in tien minuten op de zaak. “Altijd eerst even een bak koffie drinken met elkaar. Als ik zo vroeg ben, met de Operators die in ploegendienst 24 uur per dag aanwezig zijn in de productie. Als ik later ben, zit ik er met mijn collega’s die ook de weg op gaan. Dat is nu voor mij ‘de jeugd’. We hebben het goed met elkaar!”

Wobbe-Veenema-BMI-EshaToen Wobbe 26 jaar was en nog bij Staalbouw Smid werkte, werd hij uitgeleend aan het toenmalige Smid en Hollander. Door deze eerste letters op te schrijven zoals je ze uitspreekt, is de naam EsHa ontstaan. Er zijn diverse overnames geweest. BMI Esha is nu alleen nog een merknaam en geen bedrijfsnaam meer. Sinds 1 augustus 2020 valt de hele locatie Groningen, waar ze bitumenemulsie (BMI Esha) en dakbanen produceren (BMI Icopal), onder Icopal B.V. Wobbe maakte alle veranderingen mee. “Toen ik begon, reden we nog met tien eigen auto’s, en dat is er nu nog maar één, die waar ik op rijd. Het is nu een stuk gejaagder. Wel werk ik nog steeds met plezier, gewoon meebewegen met de flow”, zegt Wobbe.

Monteur Werktuigbouw

Wobbe is een fijne collega van wie je op aan kunt, en een harde werker. Een man van ‘ja is ja’ en ‘nee is nee’ als nuchtere, plezierige Groninger. In de wegenbouw is de winterperiode het rustigst. Wobbe werkt - als hij niet hoeft te rijden - als Monteur Werktuigbouw bij de Technische Dienst: “Ik ben allround: chauffeur en monteur!”

BMI Esha levert, zoals gezegd, bitumenemulsie aan aannemers. Maar BMI Esha kan ook zorgen voor de uitvoering van het wegenonderhoud. In dat geval is een Esha ploeg dagen van huis. Zo ook Wobbe, tot acht jaar geleden. Sindsdien is hij gaan rijden naar de uitvoerende aannemers die de bitumenemulsie besteld hebben. Wobbe maakt nog steeds hele lange dagen, maar is nu wel iedere avond thuis. Meer regelmaat, zo kan hij zijn werk blijven doen!

Met dit jubileumjaar is ook het laatste werkzame jaar van Wobbe ingegaan. Het 40-jarig jubileum is inmiddels met de collega's gevierd.


Laatste nieuws

Rijkswaterstaat valideert Pentack van BMI Esha voor onderhoud wegen

Lees meer...

Wobbe Veenema 40 jaar op de weg met BMI Esha bitumenemulsie

Lees meer...

NEN Veiligheisladder (SCL) certificaat voor BMI Esha

Lees meer...

BMI Benelux zet in op groei

Lees meer...

Webinar LVOv gemist? Hier terugkijken.

Lees meer...

Juridische fusie Esha Infra Solutions B.V. en Icopal B.V.

Lees meer...
Ruim 80 jaar ervaring in bitumen producten voor wegen