NEN Veiligheidsladder SCL certificaat BMI Esha

BMI Esha behaalt NEN Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) certificaat

21-9-2021

Opdrachtgevers verzekerd van een gezamenlijke aanpak van veilig werken

Steeds vaker worden we gevraagd om als partner mee te doen in aanbestedingen en/of tenders. Daarom heeft BMI Esha (Icopal B.V.) eind vorig jaar trede 2 op de NEN Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) behaald. Binnen BMI Esha is veilig werken de normaalste zaak en heeft altijd prioriteit, daarom was het een logische stap om het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie aantoonbaar te maken met certificering volgens de NEN Veiligheidsladder.

NEN Veiligheidsladder (SCL) certificaat  voor BMI EshaIn december 2021 is BMI Esha door auditoren van Control Union Certifications BV beoordeeld op de NEN Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) trede 2. Romke van der Wal, Sales Manager bij BMI Esha: “Bij certificering op de Veiligheidsladder wordt het veiligheidsgedrag ge-audit, wat een geheel ander karakter heeft dan een systeemaudit. Dat is ook het gedrag dat we willen beïnvloeden. Hogere certificering bereik je alleen als je meer aandacht voor veiligheid hebt. Het is geen investering in een certificaat, maar een investering in de veiligheid van medewerkers.”

Bewust bezig met veiligheid

De auditoren hebben onze werkwijze en uitvoering geobserveerd, een project in Antwerpen bezocht en interviews met collega’s afgenomen. Hieruit is gebleken dat wij ruimschoots voldoen aan de gestelde norm. De gehele organisatie werkt veiligheidsbewust aan het eindresultaat van de opdrachtgevers en iedereen bij BMI Esha heeft een positieve houding. De auditor liet weten dat hij hierdoor aangenaam verrast was.”

Zonder afwijkingen Is BMI Esha geslaagd en is op 17 januari het SCL Certificaat trede 2 toegekend voor de komende jaren.

“We willen blijven voldoen aan de eisen en wensen van onze opdrachtgevers en blijven daarop investeren. Ons doel is zo snel mogelijk in het bezit te komen van trede 3!”, aldus Romke.

image Audit op project locatie haven, Antwerpen


Laatste nieuws

Rijkswaterstaat valideert Pentack van BMI Esha voor onderhoud wegen

Lees meer...

Wobbe Veenema 40 jaar op de weg met BMI Esha bitumenemulsie

Lees meer...

NEN Veiligheisladder (SCL) certificaat voor BMI Esha

Lees meer...

BMI Benelux zet in op groei

Lees meer...

Webinar LVOv gemist? Hier terugkijken.

Lees meer...

Juridische fusie Esha Infra Solutions B.V. en Icopal B.V.

Lees meer...
Ruim 80 jaar ervaring in bitumen producten voor wegen