Reef Oldenzaal en Esha Infra Solutions vestigen record in oppervlakbehandeling / slijtlaag aanbrengen

26-7-2018

In de afgelopen dagen is onder zeer warme omstandigheden door de mannen van Reef uit Oldenzaal en Esha Infra Solutions een topprestatie geleverd.

Met 1 ploeg en 1 sproeiauto is in 1 dag ruim 50.000 m² oppervlakbehandeling toegepast op de Waddenzeedijk. Hiermee hebben Reef Oldenzaal en Esha Infra Solutions een record gevestigd qua aantal m2 dat in een dag met 1 ploeg en 1 sproeiauto is behandeld.

In amper 7 dagen tijd brachten de heren van Reef en Esha onder begeleiding van hoofduitvoerder Klaas Dijkstra en projectleider Teun Pietersma totaal ruim 200.000 m2 slijtlagen aan.

Het werkgebied strekte zich uit van het Friese Zurich tot Ternaard en op de Friese Waddeneilanden.

Dit alles in opdracht van Wetterskip Fryslân. Esha Infra Solutions zorgde ervoor dat Eco Periphalt, een bindmiddel op basis van bitumen en koolzaadolie, op tijd werd geleverd en gesproeid op de dijk.

Daarna werd op een vakkundige wijze het dijkenwerk afgestrooid met een steenslag 2/6.

Een zeer speciale klus onder niet alledaagse omstandigheden, aangezien altijd onder een hoek van 1 op 4 wordt gewerkt. Dat dit speciale ervaring vereist, is logisch en daarnaast dienen de vakmannen goed op elkaar ingespeeld zijn.

’De weersomstandigheden waren ongekend maar dat we deze tonnen zo snel compleet afgewerkt op de dijk gingen krijgen, is mede dankzij de inzet van deze ploeg van Reef een prestatie van formaat” , aldus de mannen van Esha.


Laatste nieuws

Voorbereidingen asfaltseizoen in volle gang

Lees meer...

Herman Schutte nieuwe Managing Director BMI Benelux

Lees meer...

BMI Esha ontwikkelt 100% plantaardig bindmiddel voor asfalt

Lees meer...

Biologisch bindmiddel voor futureproof asfalt: Freebit

Lees meer...

Rijkswaterstaat valideert Pentack van BMI Esha voor onderhoud wegen

Lees meer...

NEN Veiligheisladder (SCL) certificaat voor BMI Esha

Lees meer...
Ruim 80 jaar ervaring in bitumen producten voor wegen